Programma voorbereiding seizoen 2017-2018

Zaterdag 19 augustus gaat onze nieuwe trainer Leender Nieborg beginnen aan de voorbereiding op het komende seizoen met de spelers die in principe de eerste selectie zullen vormen. ..

Alle kinderen moeten kunnen sporten!
klik voor vergroting voor hele artikel

Het lidmaatschap van een sportvereniging voor kinderen van ouders met een laag inkomen kan een hele uitgave zijn. Het Jeugdsportfonds helpt hierbij...

Meer info over vereningsdag 2017

Nog even en dan is seizoen 2016-2017 weer afgelopen. Zoals altijd besluiten we dat met de verenigingsdag, zaterdag 24 juni gaan we om 10.00 uur los, klik op de link voor het programma op deze laatste zaterdag van juni...

win twee kaarten voor FC Groningen - AZ (Play-Offs)
Maak kans op gratis kaarten voor de Play-Off wedstrijd FC Groningen - AZ!

FC Groningen heeft de Play-Offs gehaald en gaat strijden voor een Europees ticket. Daar zijn wij als partner van het Amateurconvenant erg trots op.

"Aankomende woensdag 17 mei komt AZ op bezoek in het Noordlease Stadion. FC Groningen verloot onder onze leden twee gratis kaarten voor deze wedstrijd. Wil jij kans maken op deze kaarten? Laat dan je gegevens achter via de volgende link:
https://www.fcgroningen.nl/amateurconvenant/kaartenacties.

Dinsdag 16 mei rondom 17.00 uur wordt bekend gemaakt wie de gratis toegangskaarten voor de wedstrijd ontvangt."
Leendert Nieborg volgend seizoen trainer VV Ezinge

Leendert Nieborg uit Groningen wordt onze hoofdtrainer voor het seizoen 2017-2018. Donderdag 16 februari werd het contract ondertekend en werd de spelersgroep geïnformeerd.

vv Ezinge zoekt nieuwe trainer voor komend seizoen
Tony ondertekende 9 april 2016 zijn contract, klik voor vergroting

Het bestuur van VV Ezinge heeft besloten het contract van Tony Argus niet te verlengen en op zoek te gaan naar een nieuwe trainer voor het seizoen 2017/2018. Zowel de trainer als de club heeft de intentie om het lopende seizoen goed met elkaar af te sluiten.

Het bestuur VV Ezinge

Banketstavenactie 1 december!
Op donderdagavond 1 december aanstaande houdt vvEzinge weer haar jaarlijkse bankstavenactie. De roomboter gebakken staven worden zoals ieder jaar weer gebakken door bakkerij Leistra. Prijs voor een zak van 2 staven is € 5,00. Vanaf 18.30 komt onze club aan de deur in de dorpen van voormalige Gemeente Ezinge. Wilt u zeker zijn dat de banket bij u bezorgd wordt? Bestel dan per e-mail vooraf op: banket@vvezinge.nl ! Aan alle clubleden doen we nog de oproep om vooral jullie auto mee te nemen naar de kantine om niet met vervoersproblemen te maken te krijgen. Zeg het voort!!
Algemene Ledenvergadering 2016:

Algemene Leden Vergadering 2016 van VV Ezinge vindt plaats op 17 november 2016 om 20:30 in de kantine te Feerwerd, notulen en agenda zijn op te vragen via secretaris@vvezinge.nl.

Wijzigingen spelregels seizoen 2016-2017

De KNVB heeft met ingang van het seizoen 2016/2017 een aantal wijzigingen aangebracht in de spelregels voor het veldvoetbal.

Om onduidelijkheden tussen scheidsrechters, elftalleiders en spelers te voorkomen geven we hieronder een opsomming van de belangrijkste wijzigingen.

De belangrijkste veranderingen:

1. De aftrap - De aftrap hoeft niet verplicht meer vooruit worden genomen. Dat komt de snelheid van het spel ten goede.

2. Gele kaart en verzorging voor geblesseerde speler

Een speler die een blessure oploopt door een overtreding waarvoor de dader geel krijgt, mag vanaf nu ter plekke op het veld worden verzorgd. Bij dergelijke overtredingen is er anders sprake van een dubbele straf: namelijk een blessure en met tien man verder spelen.

3. Strafschoppenserie

Trainers krijgen de keuzevrijheid om tijdens de strafschoppenserie de volgorde te wisselen. Zo kan bij een vierde beslissende strafschop, de trainer besluiten die door nummer 5 te laten nemen.

4. Drievoudige straf

Als de verdediger in het strafschopgebied een poging onderneemt of de mogelijkheid heeft om de bal te spelen, maar een overtreding maakt, is het een gele kaart. Dit omdat de straf anders te zwaar wordt geacht; namelijk een strafschop, rode kaart en een daaropvolgende schorsing. Bij duwen of vasthouden blijft de rode kaart intact. Gemene tackles van achteren blijven wel bestraft met een rode kaart. Buiten het strafschopgebied verandert er überhaupt niets, omdat er dan geen sprake is van een strafschop.

Kantine open na afloop crematie Bart Kleinenberg

Donderdag 28 juli 2016 wordt Bart gecremeerd. Na afloop is de kantine in Feerwerd vanaf 15.30 uur geopend. Mensen die de plechtigheid hebben bijgewoond en andere clubleden worden in de gelegenheid gesteld om hier nog even met elkaar na te praten.

oktober 2015
Jeugdlid Bart Kleinenberg overleden:
Donderdagavond 21 juli bereikte ons het trieste nieuws dat ons jeugdlid Bart Kleinenberg aan de gevolgen van zijn ziekte is overleden.

Wij zijn geschokt door het overlijden van Bart. Bart heeft de afgelopen jaren met veel inzet en plezier in de F, E, D en C junioren gevoetbald.
Afgelopen seizoen is Bart ziek geworden. Na de diagnose kanker volgden intensieve kuren. Nog maar enkele weken geleden leek het beter met Bart te gaan. Helaas keerde de ziekte snel en in alle hevigheid terug.

Wij wensen Bert, Jolanda, Lisanne en overige familie en naasten veel sterkte.

Bestuur, leden en vrijwilligers van VV Ezinge..
Jeugdteams 2016-2017 voorlopige indeling:

We beginnen het komend seizoen met JO17/B Junioren, JO15/C Junioren, JO13/D Junioren, JO11/E Junioren en JO9/ F Junioren.

De eerste trainingen voor het nieuwe seizoen beginnen in de week van 22-26 augustus. In de week van 15-19 augustus worden de exacte trainingstijden per team bekend gemaakt.

Tony Argus nieuwe trainer voor komend seizoen
Tony in juni 2015

Het bestuur is verheugd om iedereen te kunnen meedelen dat een oude bekende terugkeert als hoofdtrainer bij onze club met ingang van komend seizoen. Anthony (Tony) Argus is met vv Ezinge tot overeenstemming gekomen om onze club te gaan trainen en het eerste elftal te coachen.

Tony is de laatste trainer die kampioen werd met Ezinge 1 in het jubileumjaar 2005 toen we ons 75 jarig bestaan vierden. In de zomer die daarop volgde stond hij met zijn opvolger Harm Bouman nog eenmaal langs de lijn in de wedstrijd tegen fc Groningen.
Algeme Ledenvergadering 19 november!
Donderdagavond 19 november aanstaande nodigt het bestuur alle leden om naar de kantine in Feerwerd te komen voor de jaarlijkse ALV, ook ouders van jeugdleden zijn van harte welkom! Aanvang 20.15 uur. foto van de vergadering uit 2014
Seniorenteams seizoen 2015-2016, bestuursmededeling:

Tot onze spijt hebben we moeten concluderen dat voor het de voetbalvereniging Ezinge niet meer mogelijk is om wekelijks drie elftallen op de been te brengen. Dit betekent voor het komende seizoen dat er alleen een eerste en een tweede elftal (reserve 6e klasse) zullen zijn.

Voorbereiding seizoen 2015-2016

Zat 8 Aug training van 11.00 tot 12.30 en van 14.00 tot 15.30.
Dins 11 Aug training van 20.00 tot 21.30.
Don 13 Aug training van 20.00 tot 21.30.
Zat 15 Aug
oefenwedstrijd: Ezinge 1 - Holwierde (2-5/Ewart en Jasper).

Din 18 Aug training van 20.00 tot 21.30.
Don 20 Aug training.
Zat 22 Aug bekerwedstrijd. Noordwolde uit (12-0)
Din 25 Aug bekerwedstrijd. Suawoude thuis (1-0/Gido Rutgers)
Don 27 Aug training 20.00 tot 21.30.
Zat 29 Aug bekerwedstrijd. De Lauwers 1 thuis (1-2/Ewart Gerritsen)
Dins 1 Sept training van 20.00 tot 21.30.
Don 3 Sept training van 20.00 tot 21.30.
Zat 5 Sept start competitie.

Seniorenelftallen 2015-2016

Op basis van het ledenverloop bij de senioren concludeert het bestuur dat, zoals het nu lijkt, vv Ezinge in het komende seizoen slechts met twee seniorenelftallen aan de competitie kan deelnemen. In overleg met de elftalleiders hebben we besloten een ieder de mogelijkheid te bieden in zijn/haar omgeving gedurende de zomerstop nog mogelijke nieuwe leden te benaderen.

Om toch met drie elftallen in competitieverband uit te kunnen komen zijn er nog 8-10 gedreven en enthousiaste nieuwe leden nodig.

Mocht dit niet lukken, dan zal na de zomervakantie definitief worden besloten een elftal terug te trekken.

Het bestuur van VV Ezinge

Eerste begint competitie met gelijkspel
Na het oefen en bekerprogramma begon op 6 september de competie 2014-2015 voor Ezinge 1, het elftal van de nieuwe trainer Johan Middel. Er werd met spanning uitgekeken naar hoe het nieuwe eerste, met de weer teruggekeerde Jasper en Ewart, voor de dag zou komen, Potetos uit Groningen kwam op bezoek. ...
Ezinge 1 uitgebekerd
Als voorbereiding op de competitie heeft het eerste jaarlijks altijd minimaal drie bekerwedstrijden, zo ook dit seizoen, tegen allemaal Friese tegenstanders. Verdediger Tom Kramer blikt terug op dit toernooi en met name de laatste wedstrijd uit bij ASC '75 uit Augustinusga. ...
Bestuur mededeling

Wegens de lage opkomst op schoonmaak / vrijwilligersdagen  hebben wij als bestuur besloten dat alle senioren leden vanaf ingang van dit seizoen 2 x per jaar worden ingedeeld om op een vrijdag avond schoon te maken, dit betekend dat je op die avond met 4 personen aanwezig bent op het sportpark te Feerwerd om schoon te maken zodat we tegenstanders fatsoenlijk kunnen ontvangen. Er zal een rooster worden gemaakt en deze zal beschikbaar komen op de site, ruilen kan natuurlijk altijd maar daar blijf je zelf verantwoordelijk voor. Wij hopen als bestuur dat iedereen zich ook aan deze regeling gaat houden en dat je je team en verenigingsgenoten op zo'n avond niet in de steek laat.

Voor het schoonmaakrooster .....

Grote Clubactie /horloge.com
Ook dit jaar worden er weer loten verkocht voor de Grote Clubactie. De VV Ezinge gebruikt de opbrengst van de Grote Clubactie voor het financieren van jeugdactiviteiten. Hierdoor kunnen we de contributie voor de jeugd laag houden en toch leuke dingen doen zoals in juni de verenigingsdag.
De grote clubactie wordt zelf gesponsord door bedrijven. 1 van die bedrijven is www.horloge.com. Dit bedrijf stel dit jaar prijzen beschikbaar voor de beste lotenverkoper(s) van de VV Ezinge. De verkoopboekjes worden in de tweede week van september uitgedeeld en op zaterdag 13 september start de verkoop
voorbereiding nieuwe seizoen

Nog even en het seizoen 2014-2015 gaat weer beginnen. Van onze nieuwe trainer Johan Middel hebben we een overzicht gekregen wanneer de trainingen en oefenwedstrijden zijn. Op dinsdagavond 5 augustus is de eerste training!...

Verenigingsdag zaterdag 21 juni!

Ook dit jaar is er weer de jaarlijkse seizoensafsluiting met de verenigingsdag op 21 juni. Vanaf 10 uur is er een programma voor de jeugd, vanaf 14 uur spelen de oudste C-junioren en de senioren een mixtoernooi gevolgd door een BBQ vanaf 18 uur...

Tweede 7 tegen 7 toernooi geslaagd!
Op vrijdagavond 23 mei werd voor de tweede maal in successie het 7 tegen 7 toernooi gespeeld op 4 (halve) velden van Sportpark Feerwerd. Er werd door in totaal 20 teams gestreden om de wisselbeker die vorig jaar door 'de Troetelbeertjes' in de wacht werd gesleept, het werd weer een geslaagde avond ...
Koninklijke onderscheiding Jouke Ritzema
Onze clubicoon Jouke Ritzema is op vrijdag 25 april benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. Onder valse voorwendselen werd de hij naar het kerkje van Obergum / Winsum gelokt in de gedachte dat hij daar voor een andere reden moest zijn, de verassing was grooot...
dubbelklik voor VERGROTING
Interessant voor ouders!

Op 30 januari bezochten de jeugdleiders en jeugdtrainers van vv Ezinge de voorstelling Wel Winnen Hè ? Een voorstelling speciaal voor jeugdleiders en jeugdtrainers over het begeleiden van jeugdleden bij sportclubs. ...

21 & 22 maart: NL Doet: help vv Ezinge mee!
Op 21 en 22 maart is er weer NLdoet, vorig jaar hebben we een terras aan kunnen leggen en dit jaar gaan we nieuwe dug-outs plaatsen bij het 2e veld, en meer zitplaatsen bij het hoofdveld, wegens toename van het aantal supporters is het huidige aantal bankjes te beperkt. Verder kunnen er nog een heleboel kleine zaken worden aangepakt.
vv Ezinge in het fc Groningen Journaal

Onze voetbalvereniging heeft net als vele andere amateurclubs een convenant/werkingsverband afgesloten met de Trots van het Noorden: Fc Groningen. Regelmatig worden we via de nieuwsbrief van deze club op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen. In de laatste editie van 2013 is er een paginagroot artikel dat geweid is aan onze club in het fc Groningen Journaal....

Nieuwe trainer en overig bestuursnieuws
Ynze Prins gaat onze club als hoofdtrainer verlaten. Het vv Ezinge bestuur handelde slagvaardig en heeft inmiddels een andere Hoogkerker als opvolger gevonden. Er is weer kaarten en sjoelen en straks een nieuwjaarsborrel en we gaan een week later weer klussen. Verder heeft de wetgeving ons genoodzaakt ons beleid aan te passen met betrekking tot het schenken van alcohol aan de jeugd...
Banketstavenactie geslaagd!
Donderdag 28 november hadden we weer onze jaarlijkse banketstavenaktie. Op deze konden de heerlijke banketstaven van Bakkerij Leistra uit Ezinge zich weer verheugen in een zeer warme belangstelling. Alle 420 zakken + 8 dankzij Wilfred werden verkocht. Iedereen die een steentje bijdroeg wordt hartelijk bedankt voor de medewerking!
Week van de scheidsrechter

Veel verenigingen, ook voetbalvereniging Ezinge, zijn compleet afhankelijk van de inzet van vrijwilligers.
Elke week weer steken vele vrijwilligers hun vrije tijd in de voetbalsport. De 'senioren' verrichten klein onderhoud en kalken de velden ....

Bestuursmededelingen
Het bestuur heeft in de eerste week van oktober weer een aantal dingen besproken tijdens de vergadering. De laatste tijd is op onze Facebookpagina een discussie ontstaan over het gebruik/delen van foto's waar jeugdleden op staan. Wat doen wij als club hiertegen om privacy te waarborgen? In het betreffende artikel gaan we daar nader op in. Verder willen we graag ons ledenbestand actueel houden qua (e-mail) adressen. Verder medelingen over activiteiten in de komende periode...
Ezinge 1 wint ook thuis van Rood Zwart Baflo
Het was ontzettend lekker weer, de zon scheen en het veld lag er mooi bij. Alleen op de hoek van de bank was nog ruimte voor Prins om te zitten. Natuurlijk kwam hij na een aantal minuten gezellig bij ons zitten. De wissels hadden afgesproken dat als iemand zei: Lekker weer he, dat we op zouden staan en de bank optillen, kijken of Prins dan valt...
F1G blijft winnen en verslaat Eenrum!
Zaterdag 13 april moesten we tegen Eenrum F1. De enige ploeg die vorig jaar in de najaarscompetitie van ons wist te winnen (2-5). We hebben dus iets recht te zetten. Helaas missen we door een griepgolf maar liefst 5 spelers, voorwaar geen gemakkelijke opgave dus.....
Heracliden oet geen probleem voor F1G
Het F1 team begint na de winterstop weer goed te draaien. In de uitwedstrijd tegen De Heracliden in Uithuizermeeden werd er met 0-5 voor de tweede maal na de winterstop gewonnen. Het verslag van deze wedstrijd werd geschreven door Thomas, Mark en Yardi...
7 tegen 7 toernooi!
Op 31 mei aanstaande is er het 7 tegen 7 toernooi op Sportpark Feerwerd, een prachtig concept waarbij je eet team kan vormen met je vrienden, familie, buren, dorpsgenoten, collega's of wie dan ook . Klik op de link voor info!...
Tweede geeft voorsprong uit handen tegen DIO
De uitwedstrijd tegen DIO 1 was een zware opgave voor Ezinge 2, DIO stond tweede in de tussenstand en had in Feerwerd al indruk gemaakt met een gemakkleijk scorende spits. De smalle selectie ging ook deze zaterdag met 3 B'ers op pad en koos opnieuw voor een ingraaftactiek met de hoop op een counter, dat ging in de eerste helft vooral voortreffelijk...
Tweede zege op rij voor Ezinge 1!
Het eerste elftal van Ezinge is het nieuwe jaar goed begonnen. Inmiddels zijn er 9 punten gehaald uit 4 duels, alleen van Pelikaan S (5-1) werd verloren. Na winst op Stedum (2-1) werd er vorige week wat recht gezet (5-0) tegen ZEC. Afgelopen zaterdag kwam hier een goed vervolg op tegen Tolbert waar de jongens van Ynze voor de winterstop nog een voorsprong uit handen hadden gegeven...
Tweede speelt gelijk tegen Niekerk
Het nog wat roestige tweede kwam op 9 maart voor het eerst uit de startblokken na de winterstop. De voorgaande wedstrijd, een week eerder, tegen Aduard ging helaas niet door tot veler teleurstelling. Er moest nog even gewacht worden dus. Van alle goede voornemens kwam niet veel terecht, een 1-1 gelijkspel was uiteindelijk ons deel, een verhaal over de mooie momenten van deze middag...
Ezinge F1, 2 wedstrijdverslagen
Eindelijk was het weer zover. Na een winterstop van bijna 3 maanden en een paar zaalvoetbaltoernooien, mochten de kampioenen van de najaarscompetitie weer aan het groene gras ruiken. Vorige week werd in Garmerwolde tegen GEO gespeeld, zaterdag was de thuiswedstrijd tegen de Heracliden.
15 maart: NL Doet: help vv Ezinge mee!
Aanstaande vrijdag wordt Nederlands grootste vrijwilligersactie gehouden: Nl Doet. Ook de VVE doet hier aan mee. Nu het mooie weer nadert is het weer heerlijk buiten zitten en daarvoor willen we graag het terras naast de kantine in orde gaan maken. Vele handen maken licht werk, Klik voor info en aanmelding op de volgende link! :
Ezinge 1 goed uit de winterstop
Zaterdag 2 februari werd de inhaalronde gespeeld van de begin december afgelaste wedstrijden toen de in Almere overleden grensrechter Richard Nieuwenhuizen werd herdacht. In Feerwerd ontving de VVE het op de tweede plaats staande Stedum, geen gemakkelijke opgave dus ..
vv Ezinge Merchandise
Kortgeleden is door een van onze co-sponsoren, Sporthuis Winsum, de vv Ezinge clublijn geïntroduceerd. Dubbelklik op de foto hiernaast om het assortiment te zien. De aangeboden spullen kun je zelf bestellen en afhalen bij Sporthuis Winsum.
Uiteraard zijn er ook nog enkele andere artikelen, zoals sjalen en vaantjes, die hier niet op getoond worden, maar wel verkrijgbaar zijn. Info aan de bar in de kantine bij Dina Werkman.
LV Gala 2012 - 2013 verslag
Na een flink aantal magere jaren poetste vv Ezinge het blazoen eens goed op bij het Leekster Voetbal Gala. Het was al geruime tijd geleden dat we weer eens aan het hoofdtoernooi mee mochten doen. Reden genoeg om hier eens een prachtig stukje proza over te schrijven door de man die in een Christiano Ronaldo pyama slaapt en houdt van voetbalcliché's @Bossingwa / Rob Bos:.. ..
F-jes winnen ook uit bij Hunsingo
De laatste uit een hele serie van wedstrijdverslagen die we van de trotse vader van Mark en Thomas kregen. In dit verslag het verhaal van de wedstrijd die op 10 november te Winsum gespeeld werd toen er ook van Hunsingo gewonnnen werd..
F1 wint in de topper tegen GEO
Inmiddels weten we dat het F1 team als kampioen geëindigd is nu de winterstop is aangebroken. De basis voor dit kampioenschap werd op 3 november gelegd in de uitwedstrijd te Garmerwolde tegen naaste concurrent GEO dat uiteindelijk op drie punten minder dan de Ezinger F-jes als tweede eindigde...
Ruim 10 jaar geleden: de VVE website in 2002
In een van de eerste versies van de vv Ezinge site maakten we gebruik van een gratis provider, het inmiddels al niet meer bestaande myweb. De site was toen dus te vinden via www.vvezinge.myweb.nl. Het Dagblad van het Noorden nam de websites van de diverse sportclubs in de regio toen wekelijks onder de loep voor een beoordeling. In de krant van 10 april 2002 werd de site van onze club eens nader besproken: ..
F1 wint van Viboa na slechte eerste helft
Zaterdag 15 december was F1 het enige team van Ezinge dat in actie kwam, de overige wedstrijden werden afgelast. De eerste helft tegen Viboa F4 was niet best, maar na de rust werd een 0-1 achterstand omgebogen in een overtuigende zege met enkele prachtige doelpunten...
Meer over Grote Clubactie
dubbelklik voor VERGROTING! Enige weken geleden hebben we al bericht gedaan dat de grote clubactie 2012 voor vv Ezinge opnieuw een groot succes was. Jeugdwedstrijdsecretaris Siete Rutgers toog op 11 december naar Groningen om bij autobedrijf Pouw van der Molen een cheque van bijna 1000 euro! hiervoor in ontvangst te nemen, klik op.. .. voor nog een foto! ..
Tweede seizoenszege voor 't tweede tegen Rood Zwart B
Dit verslag van Michel lag nog op de plank van alweer een paar weken geleden. Na veel aandacht voor de allerjongste jeugd de afgelopen dagen nu eerst weer even een seniorenverslag over de wedstrijd van Ezinge 2 tegen Rood Zwart Baflo 2 waarin het tweede er in slaagde om de tweede seizoenszege te behalen...
verslag F1 - SJO Bedum
Na drie gewonnen wedstrijden was SJO Bedum F5 in Feerwerd de vierde competitiewedstrijd voor de jongste Ezinger jeugd die als een tierelier draaien. Ondanks de minimale, vanwege de herfstvakantie, bezetting van slechts 7 spelertjes werd deze wedstrijd ook eenvoudig gewonnen..
Terublik op eerste competitiewedstrijd F1
De jongste jeugd van vv Ezinge doet het geweldig dit seizoen. Er liggen nog een hele hoop verslagen op de plank waarop we de komende dagen gaan terugblikken. Te beginnen met de eerste wedstrijd voor de competitie die in en bij Middelstum werd gewonnen ....
Mededeling
V.V. Ezinge keurt geweld, in welke vorm dan ook, gericht tegen spelers, (assistent)scheidsrechters, vrijwilligers en supporters ten zeerste af en steunt het signaal dat de KNVB afgeeft met de algehele afgelasting van de wedstrijden van zaterdag 8 december a.s.

Wij betuigen ons medeleven met de nabestaanden van de grensrechter van S.C. Buitenboys, de heer R. Nieuwenhuizen.

Het bestuur van V.V. Ezinge
Terugblik op Ezinge 2 - DIO (4-7)
Ezinge 2 speelde eind oktober onder ad interim coach Cor thuis tegen de op dat moment ongeslagen koploper DIO Groningen. Vooraf absoluut geen gemakkelijke opgave voor Ezinge waar de stemming echter goed was nadat een week eerder uit bij Niekerk de eerste seizoenszege was behaald...
8 december alles AFGELAST!
In verband met het overlijden van grensrechter Richard Nieuwenhuizen uit Almere die door zinloos geweld de dood vond bij een jeugdwedstrijd heeft de KNVB besloten om ALLE wedstrijden in het amateurvoetbal voor het weekend van 8 en 9 december aanstande af te gelasten! Geen voetbal dus!
Niekerk 2 - Ezinge 2
De verslagen blijven binnendruppelen in de info@vvezinge.nl mailbox. Deze maal een terugblik naar eind oktober toen het tweede naar Niekerk toog om de eerder afgelaste wedstrijd tegen de plaatselijke vereniging in te halen, het zou de eerste seizoenszege worden!..
Tweede verliest bij Velocitas
De uitwedstrijd bij Velocitas 1897 3 werd voor Ezinge 2 een wedstrijd om snel te vergeten. Een fikse nederlaag tegen een betere tegenstander maar helaas ook twee blessuregevallen (Richard Kramer: hamstring) en Jasper Drijfhout (knie) waardoor de wissels al voor de rust waren verbruikt..
F1 lijdt eerste nederlaag in topper
Na een week van rust stond afgelopen zaterdag op Sportpark Feerwerd de topper tegen Eenrum , de nr. 3 op de ranglijst, op het programma. Voor de tweede keer deze competitie zijn we met zijn allen aanwezig....
mededelingen bestuur
De winterstop staat alweer voor de deur, tijd om te voetballen in de zaal dus. Daarna de jaarwisseling, de nieuwjaarsreceptie en ook januari 2013 kunnen we nog weer eens in de zaal terecht. Lees meer hierover én meer info over de VVE Merchandise, waar tijdens de ALV naar gevraagd werd...
Tweede pakt eerste punt tegen Gronitas
Verslag van de tweede competitiewedstrijd dit seizoen van Ezinge 2. Na een nederlaag in het Zandt waren de mannen van coach Ite er op gebrand om de punten in Feerwerd te houden. Dat lukte ten dele door een scorende Peter Eisen. Iets wat volgens Peter een zeldzame gebeurtenis is...
t 'Zandt 1 - Ezinge 2
Zaterdag 8 september 2012, de start van de competitie voor VVE 2. Door de Grasbaanraces in Feerwerd ging het 3e niet door en moest er wat gepuzzeld worden wegens vele afwezigen. Peter Eisen, Richard Kramer en Rik Berghuis vulden deze dag de niet complete selectie aan...
Knickerbockers 16 - VVE 2 (deel 2)
Zoals we al eerder lazen in het voorgaande verslag van Michel was het tweede na de rust tegen de studenten ontketend en wist bijna een 4-0 achterstand weg te werken in een wedstrijd die eigenlijk in hun voordeel had moeten eindigen. Alle registers werden opengetrokken, het laatste kwartier werd er met een extra aanvaller en een verdediger minder gespeeld, lees het relaas van Wilfred..
Tweede krijgt te weinig bij the Knickerbockers
Ook het tweede laat zich niet onbetuigd in het schrijven van wedstrijdverslagen, we hebben er zowaar 2! van de met 4-3 verloren wedstrijd tegen TKB 16 waar we al vroeg op een schier onoverbrugbare achterstand stonden die in de slotfase bijna werd weggepoetst..
Banketstavenactie 29 november!
Op donderdagavond 29 november aanstaande houdt vvEzinge weer haar jaarlijkse bankstavenactie. De roomboter gebakken staven worden zoals ieder jaar weer gebakken door bakkerij Leistra. Prijs voor een zak van 2 staven is € 5,00. Vanaf 19.00 komt onze club aan de deur in de voormalige Ezinge. Wilt u zeker zijn dat de banket bij u bezorgd wordt? Bestel dan per e-mail vooraf op: banket@vvezinge.nl ! Aan alle clubleden doen we nog de oproep om vooral jullie auto mee te nemen naar de kantine om niet met vervoersproblemen te maken te krijgen. Zeg het voort!!
Derde loopt eerste nederlaag op in topper
Het nog ongeslagen Ezinge 3 speelde afgelopen zaterdag als kersverse koploper in Opende de eerste topper van het seizoen tegen de plaatselijke vereniging die met een wedstrijd minder gespeeld er relatief beter voorstonden. Het werd helaas de eerste nederlaag voor het verre van complete team dat de avond afsloot met een gezellig etentje en de nodige drankjes....
Jarno en Steven topverkopers loten
dubbelklik voor VERGROTING! De grote clubactie was wederom een groot succes voor de VV Ezinge. Alle verkopers worden hartelijk bedankt voor hun inzet en de kopers natuurlijk ook voor het kopen van de loten. Jarno van Dijk (D1, met 94) en Steven Werkman van de D2 (91) wisten de meeste loten te verkopen. Beiden werden beloond met een prachtig fc Groningen jubileumshirt, grote klasse mannen!
F1 op weg om winterkampioen te worden!
De jongste vv Ezinge jeugd doet het uitstekend. Het team van de enthousiaste leiders Jasper Giesen en Ronald Vlonk wist tot dusver alle wedstrijden in de competitie te winnen en staat fier bovenaan de ranglijst. Zaterdag 17 november werd ook de moelijke uitwedstrijd bij VVSV '09 gewonnen...
Algemene Ledenvergadering 22 november!
De jaarlijkse ledenvergadering van de VV Ezinge wordt gehouden op donderdag 22 november, aanvang 21 .00 uur .

Tijdens de ledenvergadering worden de jaarcijfers van het seizoen 2011-2012 door penningmeester Allex Gerritsen toegelicht evenals de begroting 2012-2013. Je kunt de jaarcijfers en de begroting bij Allex opvragen via penningmeester@vvezinge.nl.

De agenda voor donderdag 22 november en de notulen van de vorige ledenvergadering zijn opvraagbaar bij Erik via secretaris@vvezinge.nl. We hopen op een grote opkomst van leden en van ouders van jeugdleden: kom allen!

Het bestuur van de VV Ezinge.
Trainingsweekend Witteveen gaat NIET door!

Helaas kan het voor januari 2013 geplande trainingsweekend voor de senioren wegens te weinig aanmeldingen niet doorgaan.

De penningmeester zal de bijdragen die reeds zijn ontvangen op de bankrekening van VV Ezinge terugstorten.

Belangrijke mededelingen:
Competitie 2012/2013
De seniorencompetitie is weer van start gegaan. VV Ezinge zal ook dit seizoen met 3 seniorenteams deelnemen in de competitie. In vergelijking met het vorige seizoen zijn er minder spelende seniorenleden. Er kan dus zo nu en dan krapte qua spelers zijn. Wij vragen hiervoor jullie begrip. Het bestuur vindt het van het grootste belang om 3 teams op de been te blijven houden. Nieuwe spelers (die de afgelopen 3 jaar niet bij een andere club hebben gevoetbald) kunnen zich ook gedurende het seizoen aanmelden als lid.

Veiligheid jeugdspelers op weg van en naar het sportpark
De donkere herfstmaanden komen er weer aan. Namens de leiders het volgende verzoek aan de ouders van de jeugdleden: Wilt u er voor zorgdragen dat uw zoon/dochter met werkende fietsverlichting van en naar het sportpark fietst ?

Belangrijke data
De algemene ledenvergadering zal dit jaar worden gehouden op donderdag 22 november a.s..
De banketstavenaktie staat op de agenda voor donderdag 29 november a.s.

Nadere informatie over de ledenvergadering en de banketstavenaktie volgt op een later tijdstip op deze website.
B1 begint 2012-2013 met bekerzege
Het nieuwe Ezinge B1 kwam op 1 september voor het eerst in actie tegen OKVC voor de beker. Het was weer even wennen in de nieuwe samenstelling voor teamleiding Tom en Wilfred om enkele spelers uit de D1 van vorig jaar in te passen, maar dat ging uitstekend!...
Competitie indeling Ezinge overige teams 2012-2013 (update)
De voorlopige indeling voor het tweede en derde is ook bekend gemaakt. Voor de jeugd zijn inmiddels ook de indelingen bekend. Vrijdag worden de indelingen van E en F1 toegevoegd op deze site....
Competitie indeling Ezinge 1 2012-2013
De competitie-indeling voor het komende seizoen is bekend gemaakt. Ezinge 1 speelt onder de nieuwe trainer Ynze Prins in de 5e klasse E. Samen met de overige drie degradaten is men ingedeeld in deze klasse waar we een hoop bekende tegenstanders weer zullen zien. Zo ook Rood Zwart Baflo van onze vorige trainer Wobbe de Vries. De enig echt onbekende ploeg voor Ezinge is Tolbert....
Dirk-Johan over zijn laatste wedstrijd
Na 23 jaren de vv Ezinge kleuren verdedigd te hebben kwam er een einde aan een fantastische carrière bij onze club van Ezinge 1 doelverdediger Dirk-Johan Ritzema, voor velen bekend als DJ. Hij dacht zelf al dat hij zijn laatste wedstrijd had gespeeld, op 26 mei wachtte er echter nog een aangename verassing...
Kaboutertrainer(s) gezocht
dubbelklik voor VERGROTING Met ingang van het volgende seizoen zijn we op zoek naar ouders/vrijwilligers die het leuk vinden de allerjongste jeugd van Ezinge te trainen. De kinderen van de huidige trainers gaan over naar de F jeugd. We zoeken bij voorkeur twee ouders/vrijwilligers die eens per twee weken (gedurende een paar maanden in het voor- en najaar) op
aterdagochtend de kabouters spelenderwijs de basis van het voetbal willen bijbrengen. Wij willen ook het volgend seizoen graag weer deze kaboutertraining aanbieden. Heb je interesse, meld je dan bij de huidige trainers Ronald Vlonk en Philip Kocken of bij het bestuur!
Kaboutervoetbal !!!
Ben je 4 of 5 jaar en wil je graag voetballen? Ook dit jaar wil de vvEzinge kaboutervoetbal organiseren. Het is de bedoeling om één keer in de twee weken op zaterdagochtend van 9.30 tot 10.15 te trainen. Heb je zin om mee te doen. Geef je op bij: Ronald Vlonk: vlonk003@planet.nl of tel: 0594-621333
Bij voldoende deelname is de eerste training op zaterdag 11 september. We zoeken nog een tweede trainer/leider voor kaboutervoetbal zodat wekelijks kan worden getraind. Opgeven kan ook bij Ronald.
GEEN voetbal op zaterdag 8 december 2007!!
Vrijdagmiddag 7 december te Feerwerd, dubbelklik voor vergroting De KNVB heeft bekend gemaakt dat het volledige programma voor zaterdag 8 december 2007 is afgekeurd in district Noord. RTV Noord meldt dat deze wedstrijden op 26 januari 2008 worden ingehaald. Voor het 2e en de junioren is de winterstop nu begonnnen. Het 1e en 3e komen, ijs en werderdienende, beiden volgende week zaterdag 15 december nog in actie voor de competitie!
Fotogalerij van de eerste overwinning van de het F-team
1 oktober 2006 wonnen de F-jes hun eerstewedstrijd dit seizoen van Leek Rodenburg F4

Er werd maar liefst met 9-0 gewonnen.

Klik hier voor meer dan honderd foto's van deze wedstrijd

(die link bestaat dus niet meer, zijn er toevallig nog mensen die deze foto's gedownload hebben? De webredactie wil er graag een aantal om op de site te plaatsen!!)
Een oproep van de webredactie.
De inhoud van deze site wordt op dit moment grotendeels door twee man verzorgd, je begrijpt misschien dat dit heel wat tijd kost. Het is dan ook ondoenlijk om van elk elftal foto's en verslagen te maken.
Om de site een beetje actueel te houden doen we dan ook een oproep aan alle leden, ouders van leden en mensen die de VVE een warm hart toe dragen ons te voorzien van verslagen, foto's of andere info die interresant kunnen zijn voor de site. Heb je opmerkingen of suggesties laat het ons weten!!